Dampfusie open bouwen

Wat is dampdiffusie open bouwen?*
Dampdiffusie open bouwen -ook wel dampopen bouwen- is het wind- en luchtdicht construeren van buitenwanden, daken en vloeren op basis van vernieuwbare isolatiematerialen, waarbij het materiaal van de buitenconstructie damp opener is ten opzichte van de binnenconstructie van het bouwdeel. Dit resulteert in een duurzaam comfortabele en energiebesparende constructie. Dampopen bouwen is een duurzame manier om de relatieve luchtvochtigheid in de constructie te reguleren, zonder dat de isolerende werking achteruit gaat. Deze gaat er eerder op vooruit! Binnen 5 jaar zal dampopen bouwen regel zijn.

De trend van morgen nu al toegepast
Dampopen bouwen: de trend van morgen nu al toegepast met Isovlas bouwisolatie. Het aangenaamste klimaat en het laagste energieverbruik. Dampopen bouwen in lichte constructies; het is de nieuwe manier van bouwen, het is dé toekomst. Dampopen bouwen geeft zoveel meer wooncomfort en woonkwaliteit, omdat het leefklimaat in het gebouw optimaal is. In plaats van de volledig geïsoleerde, dichte constructie (regenjas), is een dampopen gebouw natuurlijk ademend (Gore-Tex) met een natuurlijke vocht- en temperatuurhuishouding. Deze bouwmethode is bovendien zeer energiebesparend en uitermate duurzaam.

Optimaal leefklimaat
Isovlas bouwisolatie is hèt isolatiemateriaal dat een optimaal leefklimaat in een dampopen gebouw garandeert. Isovlas bouwisolatie kan grote hoeveelheden condens verwerken die de isolerende werking zelfs versterken! Bovendien voorkomt dit het bekende condensprobleem.

* Omschrijving van de heer Drs. Ir. Ch.M. Ravesloot, Cobalt Create Company. Het volledige artikel sturen wij op aanvraag toe.

More...