De grondstof vlas; de sterkste en lichtste natuurlijk vezel die er is

Zoals de bedrijfsnaam al aangeeft, vinden de producten van Isovlas Oisterwijk bv hun oorsprong in de fascinerende grondstof vlas; de sterkste en lichtste natuurlijk vezel die er is. Eveneens de basis van linnen.
Wat in de linnenindustrie als reststof overblijft, wordt door Isovlas Oistwerijk bv verwerkt tot Bouwisolatie, Dakelementen, SoundFelt, Geovlas Soundcontrol en vlasvilt. Natuurlijke, betaalbare, zeer hoogwaardige en duurzame isolatiematerialen. Isovlas bouwisolatie en SoundFelt doen qua prestaties en kosten voor geen ander isolatiemateriaal onder. Maar zijn qua verwerkingsvriendelijkheid, comfort, duurzaamheid en milieubelasting de grote winnaar.

De voordelen van Isovlas bouwisolatie, SoundFelt, Geovlas Soundcontrol en vlasvilt zijn legio. Doordat het natuurproducten zijn, veroorzaken ze geen huidirritatie. Ze zijn bovendien prettig en goed verwerkbaar en isoleren ze ook geluid beter dan de meeste andere isolatiematerialen. De vochtregulerende werking van Isovlas bouwisolatie zorgt voor een warmtebuffer waardoor een aangenaam binnenklimaat ontstaat, zonder dat de warmtegeleidingcoëfficiënt hierdoor wordt aangetast. Ook schimmels zullen niet op het product voorkomen, omdat het hygroscopisch is waardoor het vocht afstoot en schimmels geen voedingsbodem hebben. Tevens hebben de producten een positieve CO2 balans en worden met een minimale hoeveelheid energie geproduceerd. Ook in de afvalfase zal het product geen negatieve invloed op het milieu hebben omdat het zeer eenvoudig gerecycled kan worden.

Vlas geeft echt alles wat het heeft
In juli rijden we er vaak letterlijk aan voorbij; de bloeiende eindeloze akkers vol vlas. Veelal zonder te weten hoe genereus het gewas vlas is. Isovlas Oisterwijk bv daagt u uit daar eens een paar minuten bij stil te staan. Zodat u kennis kunt maken met de unieke eigenschappen van dit bijzondere gewas. En de zeer unieke producten die er uit voorkomen. Waaronder Isovlas bouwisolatie, dakelementen en SoundFelt.

Vlas geeft echt alles wat het heeft! En is bovendien herwinbaar. Daarom verdient vlas het meer dan ooit om gezaaid, geoogst, verwerkt en toegepast te worden. Van wortel tot zaadhuisje, werkelijk elk deeltje van de vlasplant is bruikbaar. Bijvoorbeeld om er linnen van te maken, of lijnzaadolie, diervoer, linoleum, plaatmateriaal en natuurlijk Isovlas bouwisolatie, dakelementen en SoundFelt.

Vlas verdient een positie in uw denk- en levensstijl. Omdat vlas niet neemt, maar geeft. Vlas geeft echt alles dat het heeft!

Vlas flaneert linnen
Op veel schilderslinnen van eind 1800, begin 1900, viert het impressionisme. Een lust voor het oog. Flanerende vrouwen en mannen, gekleed in luchtig linnen, langs zomerse boulevards. Maar ook vandaag de dag is in onze samenleving linnen kleding niet weg te denken. Over levensstijl gesproken!

Maar linnen flaneert niet alleen, het is ook een teken van beschaving en stijl. Geen goed restaurant zal het wagen om met iets anders dan linnen te dekken.

En wat als linnen lompen wordt? Het papiergeld waarmee u die Monet, dat linnen overhemd of uw favoriete sterrenrestaurant afrekent, kan niet zonder. Ook linnen geeft alles wat het heeft!

Vlas vloeit naar lijnzaadolie
Voordat uit vlas linnen ontstaat, wordt het ontdaan van haar zaad. Wat deels het zaaigoed vormt voor een nieuwe oogst. Het andere deel wordt geperst tot lijnzaadolie. Dat proces heeft ervoor gezorgd dat u niet alleen kennis heeft gemaakt met de tekeningen, maar ook met de andere werken van bijvoorbeeld Rembrandt, Monet en Mondriaan. Schilderslinnen, olieverf en drukinkten zijn immers ondenkbaar zonder vlas en lijnzaadolie.

Maar ook alledaagse zaken als linoleum vloerbedekking hebben we te danken aan lijnzaadolie. En wat bij het persen van lijnzaadolie overblijft, is een traktatie voor dieren; oliekoek.

U ziet het, ook lijnzaadolie geeft alles wat het heeft. We hebben zelfs een sprookje te danken aan vlas. Het scheiden van vlas en haar zaadjes heet namelijk repelen. Zonder repelen, geen repelsteeltje!

Van vlas gaat geen vezel verloren
Vlas geeft letterlijk alles wat het heeft. En is daarmee een uiterst dankbaar gewas. Harde stukken, vlasschreven genaamd, worden vlasvezelplaten. Een zeer graag gebruikt materiaal in de meubel- en bouwindustrie.

Vlas, verstand en emotie
Omdat Isovlas bouwisolatie, SoundFelt en Geovlas uit natuurlijke materialen bestaan, heeft het product in de afvalfase geen schadelijke invloed op het milieu. Zowel het bindmiddel, als brandwerend en schimmelwerend middel zijn producten die niet schadelijk voor het milieu zijn waardoor de producten eenvoudig verwerkt kunnen worden.

More...