Over Isovlas

De Organisatie

Isovlas Oisterwijk bv is de marktleider in de ontwikkeling, productie en verkoop van isolatieproducten die zijn gemaakt van vlas. Als eerste heeft Isovlas Oisterwijk bv de unieke mogelijkheden vertaald in duurzame en hoogwaardige producten zoals Bouwisolatie, SoundFelt (vlasvilt) en Damp-open Dakelementen. Isovlas isolatieproducten onderscheiden zich in prijs en prestatie en overtreffen de traditionele isolatiematerialen op aspecten van warmteaccumulatie, gezondheid en duurzaamheid. Geen wonder, Isovlas producten komen rechtstreeks uit de natuur. Grondlegger van het huidige Isovlas Oisterwijk bv, de heer Kees van Opstal sr., is zijn leven lang actief geweest in de wereld van isolatie in de bouw. En niet zonder succes mogen we wel stellen! De bundeling van zijn enorme know how en de gedrevenheid en inzet van het jonge, maar volwassen team hebben ertoe geleid dat Isovlas Oisterwijk bv in zeer korte tijd is uitgegroeid tot een stevige en kwalitatief hoogwaardig organisatie. In vol bewustzijn van de hedendaagse strenge technische eisen en van de immer belangrijker wordende technische en duurzaamheidsaspecten bouwt Isovlas Oisterwijk bv aan een nieuwe toekomst in isolatietechnieken. Isovlas; dé nieuwe norm in isolatietechnieken!

Kiezen voor Isovlas Oisterwijk b.v. betekent een keuze voor verstand of emotie. Qua prestaties en kosten doen producten van Isovlas Oistwerijk bv voor geen ander isolatiemateriaal onder. Dus u gaat ervoor of niet. Het is een kwestie van mentaliteit. Van denken en levensstijl. U kiest toch ook liever natuurlijke stoffen als linnen en katoen voor uw kleding in plaats van synthetisch materiaal?

Isovlas bouwisolatie is 100% duurzaam, ecologisch, MVO en Cradle to Cradle


Groen bouwen wordt paars
Het Isovlas-paars kleurt steeds meer bouwprojecten.Paars als het nieuwe groen. De kleur van de vlasbloei, die het natuurlijke karakter symboliseert.

CO2 balans uniek positief
Isovlas heeft een ongekend positieve CO2 balans ten opzichte van neutraal! Dat is uniek in de bouw. Dit wil zeggen dat het hele productieproces, de toepassingstijd, de recycling en de wederopname door de natuur een vermindering van CO2 oplevert. Dit heeft ook te maken met de ‘levensduur’. Die is oneindig vanwege de natuurlijk regulerende eigenschappen van de vezel. (Voorwaarde is wel dat Isovlas wordt verwerkt volgens de verwerkingsvoorschriften.

Cradle to Cradle
Isovlas is een Cradle to Cradle product, omdat Isovlas de restvezels van de linnenindustrie verwerkt en doordat deze keer op keer toepasbaar zijn.

MVO
Vanuit welk ecologisch perspectief je Isovlas ook bekijkt, het blijkt dat er geen ander isolatiemateriaal is dat de doelstellingen van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid zo ondersteunt als Isovlas.

More...