VLAS IN BOUWISOLATIE IS BIOBASED

DE KENMERKENDE KLEUR VAN VLAS IS PAARS
GROEN BOUWEN IS PAARS

Even logisch als geniaal…

“Alles wat de mens wil, is er in de natuur, veel slimmer en beter dan wij het kunnen bedenken. De kunst is dat te zien en er zinvolle toepassingen mee te maken die aansluiten of vooruitlopen op de tijdgeest. Vlas is dit natuurproduct op het gebied van bouwisolatie in de breedste zin van het woord. Het heeft de hoogste isolatiewaarden voor temperatuur en geluid, is natuurlijk vochtregulerend, licht en sterk. Je kunt van vlas alles maken en er gaat niets verloren. Vlas heeft bovendien een onvergelijkbare CO2-balans. Hierdoor is vlas hét biobased Cradle to Cradle product, herbruikbaar en natuurlijk, afbreekbaar.”

Rogier van Mensvoort oprichter/directeur van Isovlas laat zien dat efficiënt bouwen op basis van de zwaarste normen en eisen voor temperatuur- en geluidsisolatie, gezondheid, duurzaamheid, positieve CO2 balans en milieu geen utopie is. Bovendien is het vaak goedkoper dan Minerale Wol, hardschuim of andere materialen.

Meer dan 20 jaar vastberadenheid, geloof in en passie voor vlas, hebben geleid tot wat Isovlas vandaag de dag is; de trendsetter op het gebied van isolatie met vlas, de veruit modernste en duurzaamste bouwisolatie.

Groene groei

Isovlas heeft de unieke mogelijkheden van het natuurproduct vlas vertaald in bouwisolatie, geo-toepassingen en onderdelen voor de automotive industrie. Het tempo waarmee de toepassingen van (Iso)vlas in aard en volume groeien, versnelt met de dag. (Iso)vlas blijkt nu als grondstof op een breed front even logisch als geniaal. Isovlas ontving de Gouden Appel, de prijs voor het meest innovatieve bedrijf.

Isovlas bouwisolatie is duurzaam, ecologisch, MVO en Cradle to Cradle

Groen bouwen wordt paars

Het Isovlaspaars kleurt steeds meer bouwprojecten. Paars als het nieuwe groen. De kleur van de vlasbloei, die het natuurlijke karakter symboliseert.

CO2 balans uniek positief

Isovlas heeft een ongekend positieve CO2 balans ten opzichte van neutraal! Dat is uniek in de bouw. Dit wil zeggen dat het hele productieproces, de toepassingstijd, de recycling en de wederopname door de natuur een vermindering van CO2 oplevert. Dit heeft ook te maken met de ‘levensduur’. Die is oneindig vanwege de natuurlijk regulerende eigenschappen van de vezel.

Cradle to Cradle

Isovlas is een Cradle to Cradle product, omdat Isovlas de restvezels van de linnenindustrie verwerkt en doordat deze keer op keer toepasbaar zijn.

MVO

Vanuit welk ecologisch perspectief je Isovlas ook bekijkt, het blijkt dat er geen ander isolatiemateriaal is dat de doelstellingen van Maatschappelijke Verantwoord Ondernemen en duurzaamheid zo ondersteunt als Isovlas.